Bu zaman diliminde belirlenmiÅŸ farklı konulara yönelik çalışmalar yapılır. Bu çalışmalarla öÄŸrencilerimizin, tüm geliÅŸim alanlarında yaratıcılıklarını kullanma, keÅŸfetme, sorgulama, beyin temelli yaparak ve yaÅŸayarak öÄŸrenmeleri amaçlanır. Uygulama sırasında iÅŸitsel, görsel, deviniÅŸsel ve duyuÅŸsal alanlara yönelik çok yönlü ve çeÅŸitli uyarıcı materyaller kullanılır.
Kendi duygu düÅŸüncelerini baÅŸkalarıyla paylaÅŸmayı, baÅŸkalarını dinlemeyi, farklı fikirlere ve kültürlere olumlu yaklaÅŸmayı, sıra alma davranışını, grup içinde konuÅŸma ve gruba uyum saÄŸlama ile problem çözme becerilerini kazanır ve geliÅŸtirir.
Grup çalışmasının ardından öÄŸrencilerimiz küçük gruplara bölünür. Uygulaması yapılan konuya iliÅŸkin belirlenen kazanımları pekiÅŸtirmek, güçlü ve zayıf yönlerini gözlemleyip desteklemek amacı ile bireysel çalışabilecekleri çeÅŸitli aktivitelerle, sanat ve el becerilerine yer verilir.
Grup çalışmalarında kullanılan materyaller: Poster, sıralı resimler, bilgi verici resimli kaynak kitaplar, hikâye kitapları, tek kartlar, eÄŸitici videolar, alan gezileridir.
Disiplinler arası iÅŸbirliÄŸi anlayışı ile eÄŸitimin sürekliliÄŸi ilkesine önem verilerek branÅŸ derslerinin programları da grup çalışmasında ele alınan temaları destekleyici nitelikte planlanır.