Pelin ÖZAYDIN
Gıda Teknikeri
Atayurt Özel Okullarýnda yemekler, yemekhane katýnda bulunan mutfakta hazýrlanmakta olup, servise kadar geçen her aþamada hijyenik koþullara son derece dikkat edilmektedir. Hijyenik koþullarýn saðlanmasý ve sürekliliðin devamý gýda mühendisi tarafýndan takip edilmektedir.
Yemek listeleri gýda mühendisi tarafýndan diyetisyen kontrolü ile her ay hazýrlanmaktadýr. Öðrencilerimizin yemek listeleri hazýrlanýrken kalori deðerleri dikkate alýnmaktadýr.
Yemek menüsü genellikle çorba, etli bir ana yemek, pilav/makarna veya börek ile içecek/meyve veya tatlýdan oluþmaktadýr. Yemeklerimiz çelik tabldotlarda sunulmakta olup sýcak servis yapýlmasýna özellikle dikkat edilmektedir. Ayrýca anasýnýfý ve 1. sýnýflar için servis çalýþanlarýmýzca yapýlmaktadýr. Öðrencilerin yemeðe giriþ saatleri yönetim tarafýndan planlanmakta ve öðrencilerin rahat bir biçimde yemek yemeleri saðlanmaktadýr.
Öðretmenleriyle ayný ortamda yemek yiyen öðrencilerimizin yemekleri ne ölçüde tükettikleri, öðretmenleri tarafýndan kontrol edilmektedir. Öðrencilerin dengeli ve yeterli beslenmesine özen gösterilmektedir.