KGS Alexander- Von- Homboldt ve Atayurt Ortaokulu ile yürütülen Çevre Koruma ile Yenilenebilir Enerji projemizin 2. etabını Almanya Wittmun’dan sonra EskiÅŸehir’ de 30 öğrenci ve öğretmenleri ile beraber gerçekleÅŸtirdik.
Programımız içerisindeki kültürel etkinliklerin proje konumuz ile örtüşmesi öğrenciler için ayrı bir görev idi. Kalabak Dolum Tesisi ve Türkiye’nin en modern, Avrupa standartlarındaki ambalaj atık ayırma tesisi olan Benli Geri Dönüşüm Tesisi’ni gezerek raporladık. Dekan Vural Bütün ile Osmangazi Üniversitesi’nde çevre temizliÄŸinde kullanılan biyolojik atık su ayrıştırma yöntemlerini deney olarak uyguladık.
Odunpazarı Tarihi Evleri’ni gezerek lületaşı atölyesinde lületaÅŸlarına hayat verdik ve lületaşının ağır metal ayrıştırmada kullanabildiÄŸini öğrendik.
Yazılıkaya ve Seyit Battal Gazi Türbesi’ni gezerek su depolama ve ısınma konularını araÅŸtırdık.
Ebru sanatı, ney müziği eşliğinde bizi büyülerken; suyun renklere karışmaması konusunu hemen çevre ile bağdaştırdık.
Tepebaşı Belediye BaÅŸkanı Dt. Ahmet Ataç’ı ziyaret ederek akıllı ÅŸehir projesi ve Belediye binasının güneÅŸ enerjisi ile ürettiÄŸi elektrik hakkında söyleÅŸide bulunduk.
Antalya’ya giderek eski uygarlıkların ısınma ve su depolama yöntemlerini araÅŸtırdık. Tabii ki eÄŸlenceyi de ihmal etmedik.
Projemize dahil olan okulumuz öğrencileri ve yabancı öğrencilerimiz karşılıklı olarak misafir öğrenci konumunda Alman ve Türk eğitim sistemini karşılaştırma fırsatı bulup gözlemlerini rapor ettiler.
Projemize desteklerinden dolayı Kurucu Temsilcimiz Ahmet Yalçın’a, tüm velilerimize ve öğretmenlerimize sonsuz teÅŸekkür ederiz.