ATAYURT OKULLARI 4. ve 8. SINIFLAR OKULA KABUL VE BURSLULUK SINAVI BAÞVURUSU 

DİJİTALLEŞEN DÜNYADA ÇOCUK OLMAK

8.05.2015

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte günlük hayatımızda kullandığımız pek çok araç ve gereç dijitalleşti. Dijitalleşen bu yeni dünyada kitabın yerini tablet, defterin yerini bilgisayar, kalemin yerini dijital kalem almaya başladı. Önceden yabancı olduğumuz bu çağın çok çabuk bir parçası olduk. Çocuklarımız ise bu çağın içine doğdular.

GeliÅŸen bilgi ve iletiÅŸim teknolojileri, özellikle de internet günlük yaÅŸantımızın vazgeçilmezleri arasında yer almaya baÅŸladı. İnternet kullanımdaki hızlı artış, İnternet’i içinde çok farklı türden insanların bulunduÄŸu sanal bir dünya haline dönüştürdü ve bu durum da gerçek yaÅŸamda olduÄŸu gibi birçok riski de beraberinde getirdi. Özellikle bilgi ve iletiÅŸim teknolojilerinin çocuklar tarafından denetimsiz kullanımı bu riskleri arttırdı. Yanlış kullanımlar sonucu çocuklarımız artık istenmeyen görüntü ve bilgilere kolayca eriÅŸebilmekte; yanlış arkadaÅŸlıklar geliÅŸtirebilmekte; oyunlar vasıtasıyla gerçek hayattan koparak ÅŸiddeti beyinlerinde meÅŸrulaÅŸtırmakta; en önemlisi de sosyalliklerini kaybetmeye baÅŸlamaktadır.

Bu nedenle okulumuz rehberlik birimi ‘Dijital Dünyada Çocuk Olmak ‘ konulu 5, 6, 7. sınıf öğrencilerine yönelik bir konferans düzenlemiÅŸtir. Düzenlenen konferansta çocuklarımıza internet kullanımında nelere dikkat etmeleri gerektiÄŸi, onları hangi tehlikelerin beklediÄŸi, interneti hangi amaçla ve nasıl kullanacakları anlatılmıştır.  Prof. Dr. Ferhan Odabaşı ve Doç. Dr. Işıl Yurdakul tarafından gerçekleÅŸtirilen konferansımıza öğrencilerimiz meraklı sorularıyla yoÄŸun ilgi göstermiÅŸlerdir.