ATAYURT OKULLARI 4. ve 8. SINIFLAR OKULA KABUL VE BURSLULUK SINAVI BAÞVURUSU 

ATAYURT'TA DÜNYA GIDA GÜNÜ

21.10.2013

Okulumuzda 16 Ekim Gıda Günü vesilesiyle konuyla ilgili bilgileri öğrencilerimizle paylaÅŸmak için bir stant hazırlandı. Teknolojik geliÅŸmelerin bu kadar hızlı olmadığı ve insanların sadece evlerinde hazırladığı taze gıdaları tükettiÄŸi dönemde, hazır gıda tüketimi henüz yaygınlaÅŸmamıştı. Bu nedenle çocuklar katkı maddeleri ile henüz karşılaÅŸmamışlardı. Günümüzde ise geliÅŸen ve deÄŸiÅŸen sosyoekonomik yapıya paralel olarak doÄŸal beslenmenin yerini hazır gıdalar almaya baÅŸladı. Hazır gıdalar yoÄŸun çalışan veya vakti kısıtlı olan ebeveynler için büyük bir kurtarıcı. Çocukluk çağında en önemli tüketim ürünlerinin başında ise bisküvi, çikolata, ÅŸekerleme ve patates cipsi gibi hazır gıdalar geliyor. Katkı maddelerinin gıdalardaki mevcut miktarlarının, yarar ve zarar ikilemi içinde detaylı araÅŸtırmalar yapılıyor. Ancak özellikle çocuklarda kontrolsüz ve bilinçsiz kullanılmaları bazı istenmeyen sonuçlar doÄŸurabiliyor. Katkı maddelerine karşı vücutta yan etkiler oluÅŸabiliyor. En sık görülen yan etkiler alerjik olanlar. Hassas kiÅŸilerde besin katkı maddeleri ile ilgili çok daha farklı rahatsızlıklar ortaya çıkabilmekte. Bu nedenle çocuklarımızı mümkün olduÄŸunca doÄŸal, katkı maddesi içermeyen, taze olarak hazırlanabilen gıdalar ile beslemeliyiz. Okulumuzda 16 Ekim Gıda Günü vesilesiyle bu bilgileri öğrencilerimizle paylaÅŸmak için bir stant hazırlandı. Bu stantta evde hazırlayabileceÄŸimiz gıdalara, bu gıdaların yapılışına yer verildi. SaÄŸlığımızı korumak için gıda hazırlama yöntemlerinin yer aldığı bültenler öğrencilerimize dağıtıldı. Böylece öğrencilerimiz saÄŸlıklı beslenmek için evimizde de sevdiÄŸimiz besinleri yapabileceÄŸimizi görmüş oldular Bu stantta bize yardımcı olan Pelin Tezel, Ceyda Kunt, AyÅŸenur Kılıç ve 5-C sınıfına teÅŸekkür ederiz.